Rabu, 28 Oktober 2009

Panggilan dari Tanah Suci..Madinah ALmunawwarah........






Masyaallah Sungguh cantik dan menenangkan..Bawalah kami dan seluruh ahli keluarga kami kesana nanti Ya Allah..Ameen Ya rabbal Alameen......

Alhamdulilah Segala Puja dan puji hanya milik Allah azzawajalla....Hari mcm biasa rutin seorang suri seprti ku..Pagi abg siapkan nasi lemak untuk dihantar ke asrama anak2 terengganu..Hmm buat bekal sarapan pagi anak2 terengganu yg masih bujang sebelum turun ke kuliah...And me...hmm cam besalah berkepit ngn si Habib..Bangun2 sunyi aje rumah kemana seme yer..Along xde, abang pun takde..Jam dah kul 11.30 pg.

Kemana dua beranak ni pergi yer...Sementara kubiarkan Si Kecil Habib berendam air manah nyer..ku cari handphone dalam hndbg ada sbiji bateri jer lagi. Call my sweet heart, i found him ohho...dah ada kat kedai barangan kek n so on...hmm..rupenye gi beli paper cup yg dah beberapa hari bertangguh.. Wah seronok lah Along abi kelek dia sekali kat atas motor sewa...hisy2 buat risau jer menghilang tanpa berita...Cam tulah abang kalau dah tgk me terlentok kat sebelah sikecil Habib. Budak kecik ni sorang mmg susah nak tidur kalu tak diteman. Alih2 ummi yg lena sekali..huhu..

So, dah ada paper cake..Palagi.....Siap lah 12 biji muffin ku yg comey..Muffin isian almond..kih2..Hmm rasa boleh tahan jugak. Yang buat aku n abang seronok sgt tgk muffin tu naik menggebu..Wahh begitu rupa jadinya.....First time wat ni..How to prepared..I just follow how Nigella Lowson do in you tube video..Huh....mmg makcik Nigella ni masak menakjubkan. Nak tau leh cari kat you tube yer. Masak tuh kacang jer lah u dia..hehe..bila dah pandai kan camtulah.....

Wah..cerita dah kuar sikit dari tajuk.......

Actually apa yang aku seronok sgt tgh duk rehat2 ngn abang sambil ku biarkan anak2 dengan hal sendiri...cam2 habib duk mengeja kat meja kom. ntah ngn sapa lah dia chat kali ni..huhu..ku birakan saja..si Along pulak duk sibuk practise taek-wando ultraman nye ngn kaki abi..hhuaahua..Cam2 aktiviti ada.

Tetiba ada ringing dr my phone. Act my phone mmg payah ckit nk dpt ringing tu except abang kuar. Along laju jer berlari tlg ambik hp u Ummi..bagus2 anak dah besar ni mmg ummi leh goyang banyak kaki..kih3. Tgk number.............pelik gak ni jarang jupe kat mesir. Confrmly it is coming from out of misr coverage coz ada +9 n blaa..blaa..number. Who is it.

Berdebar jugak weh nak angkat no camtuh..yg paling takut calling dr msia berita yg menyedihkan nauzubillah...Tapi bila hello jer..ohho..its calling from madinah My bro-inlaw yg call. Kejap jer cakap tanya kabar. .Then letak..then ringing against. OWh...i can talk with my lovely sister Che Jamilah Che Muda. Ohho...Sebak ku rasa..tp ku tahan n ku happy kan suara...no tears are falling down..Alhamdulilah..Orang tgh wat ibadah kan xnak lah rosakkan mood mereka ngn citer2 sedih.

Cakap lama jugak mmg kami adik beradik kalu dpt sembang tak ingat dah dunia kiri kanan... Hihi..,rindunye pada semua..pic abg ta n kaklah xder lah pulak dlm simpanan ku. Ada pun picture dlm album jer. Ayah mertua n mak mertua ku pun turut berada disana sekarang cuma belum lg bertemu ngn kakak n abg iparku. Abang Lokman n Kak Rossiyatimah pun pergi sama...Alhamdulilah ku tumpang kegembiraan mereka dapat ke tanah suci mekkah. Mereka ziarah madinah dulu barulah berlepas ke makkah...Ya Allah kurniakanlah mereka haji yg mabrur..Dan bawalah juga kami kesana satu hari nanti...Menjadi tetamu Mu Ya Allah..

Ya Allah antara suka dan duka bila terasa ada ahli keluarga yg semakin dekat dengan kita...Tapi sedih walau dekat tp masih jauh..Belum dapat bersua juga...Ya Allah panjangkanlah umur kami untuk kami berkumpul juga satu hari nanti...Pasti banyak lagi cerita yg ingin kami luahkan antara satu sama lain..Ya Allah ampunkanlah segala dosa2 kami, salah dan silap kami agar kami sentiasa menjadi hambaMu yang bertaqwa dan dalam limpahan Iman sentiasa. Berkatilah dan rahmatilah kedua orang tua kami yg telah membekalkan kami dengan ilmuMu sebagai bekal dalam kehidupan ini...Baarakallah likulli jamaatul Hajj bihazihissananah ameen....


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih untuk komentar anda, saya amat menghargainya.