Rabu, 12 Mei 2010

Bila Ummi Merajuk...

>>Citer semalam, baru update...<<

http://4.bp.blogspot.com/_bJxEuWtPeR4/SdYZUUNqJSI/AAAAAAAAACQ/m708iVWiQT8/s400/stress-cartoon-stressfish-relaxing.gif

Malam semalam, selepas balik dari kedai "tauhid wa nur" silau-silau kasut along..Tp xde stok pulak..dah lah layanan pakcik kedai yg kurang hensem..fuh..mmg tak menyeronokkan betul aktiviti hari ini. Mana nak hensem..senyum pun xnak dah lah acuh-xacuh..hm..bila lah arab muslim mesir nak berubah...Za'lan..memanjang..nak kata puasa tak..dah masuk musim panas kali..uhhu..


Balik sepanjang jalan along merengek sebab kasut dia takde...Diaolog along.." ummi kata nak beli kasut along..along nak kasut..." Wah sedih nye bunyi..Pujuk2 baru lah ok..sebenarnya along dah over ngantuk. Si Habib pulak dah terlentok kat dada abi...Ngantuk nya sehari xtidur ajak tidur tgh tadi tak nak..

Malam ummi bukak2 buku, sambil buat nota. Along still xnak tidur, cam2 ragam ada...adik tidur lg. Tepat jam 11 mlm adik terngedek-ngedek datang kat ummi..Ummi nak air..ummi cool lagi...along pulak tgk adik bangun, aik bangun balik..aduh cmn ummi nak baca kitab ni..Abi pun dah over letih....muka non cover dah ngantuknya..isk dlm hati sian nye abi..

Pahtu ummi stop baca buku masuk bilik, sambil continue nk siapkan nota sikit lagi..Along n abi masuk tidur kat bilik tidur along..si habib pulak sibuk nak ummi lukiskan kartun untuk dia..Suruh tulis sendiri xnak pulak dia..alaahai..Bila ummi angkat suara abi dtg cover..apa hal dua beranak ni..ngn along2 sekali dtg...Ummi buat 2 ngajuk ngn seme org. Dalam hati aduhai ujiannya bila nak ngadap buku..Si along pulak buat lah payahnya nak tidur..bese tak macam tu..

Bila dah tgk ummi ngajuk, along kata " Abi...pujuk balik, peluk ummi balik..huahua...ummi yang tengah muncung tergelak besar..Abi jgk yang kena pujuk padahal yg buat hal awak berdua..Aduhai..anak-anakku..

Nampaknya ummi kena banyak2 bersabar dalam period imtihan ni, memang stress mudah mendatang, cam-camlah kan..Dalam hati isk tak sabarnya nak habiskan level B.A ni. Rasa cam tak complete jer hidup sebagai seorang isteri dalam period study..Tp waktu stop untuk Ilmu tak ada kan..

Harap sahabat2 blogger dapat doakan kejayaan ku untuk imtihan last level ni..ameen..

For abang n anak2 ummi mintak maaf...Sebab masa ummi tak lagi sepenuhnya untuk kalian..Terpaksa lah ummi bebankan abi lagi ngn tanggungjawab rumah dan tangga kami...hm..I love u So much sayang, Thanks for everything u've done n continue doing it..I really appreciate it with whole of my heart!! Tq sayang..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih untuk komentar anda, saya amat menghargainya.